At Last
Tuesday @ 2:35 AM | 0 notes


Assalamualaikum and Hye! Apa khabar semua? khabar baik okay. Semua mesti kena sihat. Kalau tak sihat, harapan negara lah hang nak baca post teman. Ewah. Have been a while, I left my blog without any news. Yeah, I come today and bring so many news. Muahaha

Actually not. Im just lying. Im not story anything for you all. I just want deactive my blog for a while, until march test. Insha Allah, this school holiday I will open back and my blog will full of story that annoying, irritating, spinning and so on ing. lol. Anything, check my twitter // Adibahsfgjkl

Adios amigos! 

Lots of Love,
Dyba

Rintihan seorang pelajar
Friday @ 2:00 AM | 0 notes


Assalamualaikum and Hye! Apa khabar? Sihat kan? Tahu sangat. Kalau ada yang sakit tu, nampak benor nipunya. Tu alasan sakit malas nak pergi sekolah. Dah faham sangat dengan perangai dak-dak sekarang. Ada nampak perubahan tak? Tak nampak? Meh, saya bagi tahu. Perubahannya ialah, ucapan salam sekali dengan text dah tak letak kat atas. Tu je. Har har

Okay, mari lah dengar rintihan seorang pelajar mangsa SPM. 

 Kena pergi tusyen. Itu perkara biasa. Time form 4 pun pergi tusyen
 Start dari pukul 7:00 malam bersamaan 19:00 tak boleh tengok TELEVISYEN. Thats mean aku mengidam cerita "Setia Hujung Nyawa". Nasib boleh tengok dekat daily.com
 Makanan disekat. Akibat kecomelan ku telah melampau, mummy memutuskan untuk sekat makanan. tesek tesek.
 Nak crush. nak crush. nak crush. Hmm, kenapa lah kau tak pandang aku *baling batu*
 Tak boleh hangout. Lepak dekat kedai mamak depan rumah pun tak boleh. Kena lepak dengan buku.
 Dapat cikgu BM and sejarah yang entah tak tahu nak describe cemana. Suka sakitkan hati aku dengan tulisan "lawa" diorang.
 Pameran grafik dan folio seni yang besar gedabak sangat memeningkan kepala. Sangat lah bengang deadline dia sama. Fuuuuuuuuu

Seeeee? Sebernanya ada lagi tau. Tapi saja taknak cakap nanti orang kata, saya ni mengada tahap anak monyet dekat hutan yang tengah melompat-lompat. Heh. 

Lots of love,
Dyba.


Two Thousand Thirteen
Tuesday @ 4:08 AM | 0 notes

Assalamualaikum and Hye!


Alhamdulillah, saya masih lagi diberi peluang untuk hidup dan bernafas. Dan juga umur saya semakin meningkat, muka je tak berkedut. Maintan cute and shumel. Eh? Hahaha. Saya juga ingin memberi tahu bahawa saya sudah 17 tahun dan bakal menjawa paper Espiem. Yup, tak perlu terkezut sangat. Memang kenyataan and memang tak boleh nak nafikan lagi. Full stop.

Untuk tahun 2013 ni, saya takda Azam baru. Bukan apa, takut tak terlaksana and azam tahun lepas pun tak terlaksana lagi and saya rasa saya dah lupa apa azam saya tahun lepas. Hahaha. Saya hanya bercita-cita nak fokus untuk SPM and dapat straight A's. Amin. This year tak boleh main-main, tak boleh nak ada crush dah! Sedih. Tesek tesek. Bukan apa, yelah macam tahun lepas ada crush then frust menonggeng. Taknak lah tahun ni macam tu jugak, nanti tak dapat straight A's. Ish takut lah cakap pasal SPM ni.

Sangat awkward tadi bila nak cakap dengan someone pasal malam semalam i mean tahun lepas. Mesti fikir "Eh, naik taip semalam ke tahun lepas?" Haha, awkward gila tau. Btw saya rasa sedih sikit. Hmm, adalah sebabnya. Taknak story cause ada orang tu suka stalk blog kita. Kang dia baca, dia terasa. Mampuih kene perli. Mampuih. I hope my relation with him never end. Kalau dah end, sorry for what I did to you. I did it on purpose and people make mistake *peace*
Semalam sambut new year dalam bilik, dekat timeline twitter. Tesek tesek.
 Ya, sangat menyedih kan. Malam ni dah kene tidur awal. Esok kena jaga awal, jarang tweet, kena buat ulang kaji & homework. Kena tusyen. Kena pergi koko. Pergi training petanque. Aigoo, penat weh. Takpa, demi masa depan & nak berjaya! Eceh. Ok, sampai sini sahaja. Nak gosok baju. Tata~ btw Selamat Kembali ke Sekolah dak-dak sekolah. Hahaha

Lots of love,
Adibah