Blogger
Monday @ 5:30 AM | 0 notes

Hello! ok nak bagi tahu sikit macam mane nak edit blog macam blog dibah yang comel sangat ni. haha, eh betul la.. ramai orang cakap dibah tak tipu. ok, dibah nak bagi link-link and macam mane nak edit. Dituju juga kepade adik saya yang gemok lagi gemok izzati . cantik kan blog anda macam saya, ngee~
ok, ade ramai jugak orang tanye kat facebook, dibah jawab carik sendiri and carik kat google. kejam tak ? yelaa, malas nak layan mase tu.. jawab la macam tu . ok for the first question :-

1. mana dapat gambar yang cantik for post ?
= banyak kali orang tanye, semua dibah jawab. internet or google. haha, ok dibah carik kat comel . banyak     gambar cantik-cantik. search je gambar ape kita nak ofcourse keluar.

2. mana dapat cute icon comel-comel ?
= dekat comel . kat situ memang banyak icon yang comel-comel.

3.  Background image dapat kat mane ?
=jatuh dari langit. dekat internet sayang. dekat mana-mana je, contohnya photobucket , vintage banyak lagi la. kalau nak senang tekan google, tekan image nanti jadi macam ini .

4. macam mana nak buat blogger jadi comel/cantik macam dibah ?
=rajin-rajinlah tengok blog orang and tutorial for lebih lanjut and tahu. buat masa ni dibah tak buat tutorial. takda masa. sory .

5. macam mana buat header cantik ?
=dekat photoshop cs 5 , sory dibah header ni pon orang buat kan. dibah takda mase nak buat. and carik la orang lain atau buat sendiri.

6. carik lagu kat mana ?
=kat song carik la kat situ. tapi dia dah lambat sikit. boleh carik kat sini jugak gratisan.com dua-dua boleh. pilih mane yang best and senang.

ok ni saja, ade banyak lagi. tapi semua ya suruh tolong edit kan. malas la. blog sendiri pon tak terjaga nak buat blog orang. sengal~

P/s : hargai lah, ape ayng orang dah bagi . sory saya tak kejam pon.