Tabahkan Hatinye kawan
Monday @ 6:56 AM | 0 notes

relationship is so difficult

I would like to share some story for geng-geng blog. ni menceritakan kisah pencintaan seorang gadis dan dia terpaksa mengahadapi pelbagai dugaan bersame kekasihnye. fulamak, ayat kamus dewan dan bahasa doh!

It start, sarah tanye dekat kawan dia aida same ade dia patut pilih nazrul atau mail. tetapi si aida pandang kemacoan lelaki so dia suruh pilih mail. sarah pon setuju dan terima, kerane si mail ni kuat imannye dan si nazrul ni kurang sikit dan aida ni tak berape suka. jadi nazrul menerima dengan redho tetapi tak ikhlas, kerane dia masih lagi menginginkan sarah. sarah dan mail pon meneruskan hubungan ke alam percintaan. mula-mula hubungan mereka di mulakan dengan bait-bait cinta tetapi suatu hari sarah marah sangat dengan mail kerane di tangan mail ade name bekas kekasihnya iaitu julia. sarah bengang, mail menjelaskan perkara tersebut dan sarah faham tetapi dia dalam hati sarah ade perasaan yang kurang enak. pada malamnye, mail tanye dekat sarah same ade nak putus atu tidak ? si sarah ni pun buntu dan tak tahu nak buat ape, mean while cousin mail menghantar pesanan ringkas bersoalan kan " kalau kau sakitkan hati mail aku cari kau dan nazrul. " sarah terkejut lalu memberitahu mail, mail pon berkata biar dia yang bertanggungjawab dan selesaikan masalah ini. sarah memberitahu bahawa, kalau dia memutuskan hubungan ini, mail terpakse balik ke sabah dan tamat kan pengajiannye. sarah sangat tertekan dan tak tahu nak buat ape. aida berase sangat sedih akan keputusan yang telah diberikan kepade sarah kerane sarah menanggung nya sendiri dan rintangan nye sangat berat. aida berase sangat kesal dan ingin membantu menyelesaikan masalah sarah.

sambung.....


muahaha, amacam rumitkan jalan cerita dia. boleh buat novel ni, actually dibah memang nak jadi novelis pon :) tadi Ain Maisarah datang sekolaha dibah and cakap kalau jadi novelis pendapatan sangat lumayan boleh memakan ribuan ringgit sebulan. amacam ? dashat tak ? hmm, kalau dibah dapat duit tuu, diabh nak bagi mom dan dad pergi haji dulu. pastu selebihnya, akan digunakan untuk enjoy! hahaha

P/s Fulamak panjang gila poast kali ni, takpe takpe.  adik dibah sebelah ni pon cakap bende yang same.